Fra crowdlending til nasjonal gründertjeneste

Monner kobler nye og etablerte gründere, som har et finansieringsbehov, med investorer gjennom sin digitale folkefinansieringsplattform. Fremover jobber Monner for å bli en nasjonal gründertjeneste med SpareBank 1 SR-Bank i ryggen.

Jarle Holm, med-gründer og daglig leder i Monner

Folkefinansiering via Monner går til to typer prosjekter. Vekstbedrifter som for eksempel trenger lån til å kjøpe opp virksomheter og eiendomsprosjekter. I volum står eiendomsprosjektene for cirka to tredjedeler av utlånene, i antall er forskjellen noe mindre. Monner har formidlet lån for over 228 millioner kroner siden oppstart i 2018.

Sommeren 2019 ble det kjent at SR-Bank og kjøper seg opp til 100 prosent eierskap i Monner. Oppkjøpet er strategisk og partene jobber nå for å bygge en nasjonal gründertjeneste. Partnerskapet går ut på  at SR-Bank står for de underliggende banktjenestene, mens Monner leverer den digitale plattformen – som vil suppleres med nye produkter og tjenester fortløpende. Dette er ikke bare bank-produkter, men også forsikring, regnskapstjenester og markedsføringstjenester

Hvor er Monner om 3 år?

Vår visjon er at de som har ideer, kompetanse og driv, skal få kraft til å vokse. Monner tilrettelegger for at gründere og vekstselskaper kan utvikle seg på egne vilkår. Våre kunder vet best selv hva de driver med, og vil bruke kreftene sine på det de selv har tro på. Om 3 år er Monner favorittjenesten for ambisiøse gründere. Vi ønsker å gi dem kontroll over egen utvikling, helt fra oppstart.

– Jarle Holm, med-gründer og daglig leder i Monner

I dag tilbyr Monner crowdlending, men har i senere tid også lansert sparekonto for privatpersoner.


Kort om Monner
  • Grunnlagt: 2014
  • Ansatte: 18
  • Hjemmeside: monner.no
  • Slagord: Kraft til å vokse
  • Eiere: SpareBank 1 SR-Bank (100 %)

Dette innlegget ble først publisert i Cicero Markedsrapport SMB. Nysgjerrig på våre rapporter? Ta kontakt stefan.astroza@cicero.no

Sjekk ut vår podcast