Finansieringsalternativ for mindre eiendomsutviklere

Kameo er en plattform for lånebasert crowdfunding med virksomhet i Sverige, Norge og Danmark. Plattformen kobler småsparere og mindre investorer sammen med eiendomsutviklere og småbedrifter. Målet er å gi småbedriftene samme muligheter og forutsetninger som de større bedriftene.

Sebastian Martens Harung, gründer og konsernsjef i Kameo

Kameo gir mindre og mellomstore utviklere tilgang til mer finansiering – uten å gå veien om banken. Låntaker betaler en avgift mellom 2-5 prosent til Kameo for hvert lån som gjennomføres. Investorene får på sin side muligheten til å investere i produkter som tidligere kun har vært tilgjengelig for et lite, eksklusivt utvalg av investorer. Ved å fjerne høye inngangsbarrierer kan småsparere og mindre investorer investere sammen med institusjonelle investorer på plattformen.

Kameo dekker som eneste aktør hele Skandinavia, og har siden oppstarten i 2016 formidlet mer enn 750 millioner fordelt på 260 lån.

Hvor er Kameo om 3 år?

Da er vi Nordens ledende aktør for investeringer av mindre eiendomsprosjekter, og vi har forandret finansbransjen ved å inkludere tusenvis av mange småsparere som velger å investere i lokale prosjekter som de bryr seg om og som krever en åpenhet som ikke tidligere har vært en typisk del av finansbransje. Vi kommer på det tidspunktet til å formidle lån for nærmere 3 milliarder per år og ha et team på ca 30 stk.

Sebastian Martens Harung, gründer og konsernsjef i Kameo

Kameo har et pågående samarbeid med sin største eier, investeringsbanken ABG Sundal Collier, som erfarer stor etterspørsel etter finansiering av mindre eiendomsprosjekter. Prosjekter i størrelsesorden 20 – 50 millioner kroner blir ofte for små for de store, institusjonelle investorene ABG typisk jobber med. Tanken fremover er derfor at Kameo skal kunne ta disse transaksjonene.


Kort om Kameo
  • Grunnlagt: 2014
  • Ansatte: 28
  • Hjemmeside: kameo.no
  • Slagord: Investering for alle
  • Eiere: ABG Sundal Collier (34 %), Bjørn Braaten (25%), Sebastian Harung (9 %) m. fl.

Dette innlegget ble først publisert i Cicero Markedsrapport SMB. Nysgjerrig på våre rapporter? Ta kontakt med stefan.astroza@cicero.no

Sjekk ut vår podcast