Finansieringspartner for små og mellomstore bedrifter

FundingPartner ble startet fordi de så at lønnsomme bedrifter ikke fikk finansieringen de trengte for å vokse, og privatpersoner fikk for lav avkastning på sparepengene sine. Dette ga grobunn for selskapsideen – å la dem hjelpe hverandre.

Geir Atle Bore, CEO FundingPartner

Fundingpartner kobler sammen bedrifter som trenger lån, og som vanligvis ikke ville fått det hos en tradisjonell bank, med investorer som søker et nytt sted å plassere pengene sine. FundingPartner formidler næringslån mellom 500 000 til 30 000 000 kr, med en varighet på 6 måneder til 5 år. Totalt formidlet selskapet lån for nær 118 millioner kroner i 2019.

I tillegg til å formidle lån via den digitale plattformen, har FundingPartner en samarbeidsavtale med Pareto Bank. Samarbeidet går ut på at når Pareto Bank får lånesøknader som er for små for banken, men som passer for FundingPartner, kan disse sendes videre.

Hvor er FundingParnter om 3 år?

FundingPartner sin visjon er å skape et mer effektivt kapitalmarked for små- og mellomstore bedrifter. Om tre år har vi forhåpentligvis kommet et godt stykke på vei mot denne visjonen. Vi ønsker da å være en foretrukken finansieringspartner for små og mellomstore bedrifter som behøver gjeldsfinansiering med en høyere risikoprofil enn hva man typisk ser i norske banker.

Geir Atle Bore, CEO i FundingPartner

FundingPartner tar mellom 2,5 og 3,5 prosent i avgift på lånene de formidler. Daglig leder i FundingPartner, Geir Atle Bore anslår at selskapet vil kunne være lønnsom når de passerer 500–600 millioner i formidlede lån per år, gitt at de ikke prioriterer vekst. Men selskapet har fokus på nettopp vekst i tiden fremover. FundingPartner sikter seg inn mot null eller et svakt negativt resultat i flere år fremover.


Kort om FundingPartner
  • Grunnlagt: 2015
  • Ansatte: 19
  • Hjemmeside: fundingpartner.no
  • Slagord: Vi kobler små og mellomstore bedrifter som trenger lån, med investorer
  • Eiere: Gründere og ansatte (65 %), engleinvestorer (15 %), DNB (10 %) og Schibsted (10 %)

Dette innlegget ble først publisert i Cicero Markedsrapport SMB. Nysgjerrig på våre rapporter? Ta kontakt stefan.astroza@cicero.no