Fintech i Norge anno 2020

Fintech er et «buzzord» som har kommet for å bli, og det finnes mange definisjoner av hva begrepet innbefatter. De fleste er enige om at det handler om finansiell teknologi, men ofte blir det diskusjoner når man snakker om de nye versus de gamle.

Vi bruker fintech som et samlebegrep som ikke kun er myntet på hva nye, fremoverlente startups utvikler, men også satsninger fra etablerte finansaktører. Fordi i Norge er det nemlig slik at godt etablerte spillere har bevist at de henger med i svingene.

Vi mener at den første fintech-bølgen har lært oss at samarbeidsmodellen med de etablerte er en mer bærekraftig forretningsmodell for flere selskaper fremover. Vi spår derfor en tydelig dreining mot mer samarbeid og co-creation mellom banker og andre aktører i årene som kommer.


Last ned trendrapport om fremtidens bankbransje

    Ja, jeg ønsker å bli lagt til Cicero Consultings e-postliste. Vi vil kun sende deg informasjon om aktuelle tema og arrangementer. Du kan melde deg av når som helst.

    Fintech Norway Fintech Norway Fintech Norway Denmark Norway Fintech Sweden Fintech Nordics Fintech Nordics Fintech Nordics Fintech Nordics